European Starling
Sturnus vulgaris
English
The common starling (Sturnus vulgaris), also known simply as the starling in Great Britain and Ireland, and as the European starling in North America, is a medium-sized passerine bird in the starling family, Sturnidae. It is about 20 cm (8 in) long and has glossy black plumage with a metallic sheen, which is speckled with white at some times of the year. The legs are pink and the bill is black in winter and yellow in summer; young birds have browner plumage than the adults. Its gift for mimicry has been noted in literature including the Mabinogion and the works of Pliny the Elder and William Shakespeare. The common starling has about 12 subspecies breeding in open habitats across its native range in temperate Europe and across the Palearctic to western Mongolia, and it has been introduced as an invasive species to Australia, New Zealand, Canada, the United States, Mexico, Argentina, South Africa and Fiji. This bird is resident in western and southern Europe and southwestern Asia, while northeastern populations migrate south and west in the winter within the breeding range and also further south to Iberia and North Africa. The common starling builds an untidy nest in a natural or artificial cavity in which four or five glossy, pale blue eggs are laid. These take two weeks to hatch and the young remain in the nest for another three weeks. There are normally one or two breeding attempts each year. This species is omnivorous, taking a wide range of invertebrates, as well as seeds and fruit. It is hunted by various mammals and birds of prey, and is host to a range of external and internal parasites. Large flocks typical of this species can be beneficial to agriculture by controlling invertebrate pests; however, starlings can also be pests themselves when they feed on fruit and sprouting crops. Common starlings may also be a nuisance through the noise and mess caused by their large urban roosts. Introduced populations in particular have been subjected to a range of controls, including culling, but these have had limited success, except in preventing the colonisation of Western Australia. The species has declined in numbers in parts of northern and western Europe since the 1980s due to fewer grassland invertebrates being available as food for growing chicks. Despite this, its huge global population is not thought to be declining significantly, so the common starling is classified as being of least concern by the International Union for Conservation of Nature.
Français · Étourneau sansonnet
L’étourneau sansonnet est une espèce de passereaux de la famille des sturnidés, originaire de la plus grande partie de l'Eurasie, mais qui a été introduite dans tous les continents excepté l'Antarctique.
Español · Estornino pinto eurasiático
El estornino pinto, también conocido como estornino europeo o estornino común,es una especie de ave paseriforme de la familia Sturnidae nativa del Paleártico. Mide unos 20 cm de largo y tiene un plumaje de color negro iridiscente, con un brillo púrpura o verde, salpicado de blanco, sobre todo en el invierno. Las patas son rojizas, y el pico es negro en el invierno y amarillo en el verano. A diferencia de los adultos, las aves juveniles tienen un plumaje marrón. Es un ave ruidosa, sobre todo en perchas comunitarias y otras situaciones gregarias, y tiene un canto variado, pero poco musical. Tiene la capacidad de imitar los sonidos de su entorno e incluso aprenderlos. Su talento para la imitación vocal ha sido notado en obras literarias como el Mabinogion y las obras de Plinio el Viejo y William Shakespeare.
Русский · Скворец
Обыкнове́нный скворе́ц — певчая птица семейства скворцовых, широко распространённая на значительной территории Евразии, а также успешно интродуцированная в Южную Африку, Северную Америку, Австралию и Новую Зеландию. На юге и западе Европы ведёт оседлый образ жизни, а в северной и восточной её части является перелётной, в зимние месяцы мигрируя на юг. Внешне слегка напоминает чёрных дроздов, но в отличие от них ходит по земле, а не прыгает.
العربية · زرزور أوروبي
الزرزور الأوروبي أو زرزور شائع أو زرزور أو زرزر هو طائر من جنس الزرازير. يعرف الزرزور الشائع بالزرزور الأوروبي وفي الجزر البريطانية الزرزور فقط. إنه طائر متوسط الحجم بالمقارنة مع طيور الجاثم في عائلة الزرزور. والذي يبلغ حجمه حوالى 20 سم وله ريش أسود لامع والذي أحياناً وفي بعض الأوقات من السنة يصبح منقطاً بالأبيض.والأرجل وردية اللون والمنقار أسود في الشتاء وأصفر في الصيف، الصغار عندهم ريش لونه بني أكثر من الكبار. إنه طائر مزعج خاصة في المجاثم الجماعية أو المواقف الجماعية بدون موسيقى ولكن باغنية متنوعة.لوحظ في الأدب انه هدية للتقليد يتضمن مابينجيون واعمال وليم شكسبير وبيلينى الأكبر.
中文 · 歐洲椋鳥
紫翅椋鸟 为椋鸟科椋鸟属的鸟类,俗名黑斑、亚洲椋鸟。分布於欧洲、伊朗、伊拉克、尼泊尔、印度、北美以及中国大陆的新疆、青海、甘肃、宁夏、西藏、河北、山东、福建、广东等地,主要生活於绿洲树丛间,营巢于树洞中。该物种的模式产地在瑞典。
Photo: arr05 · CC-BY-NC · View on iNaturalist
See my other TRMNL plugins